Tiden rusar iväg, vi har haft en rekordsommar med många gästnätter och otroligt mycket att göra i vår nyöppnade hamnkrog därav har vi inte uppdaterat denna sidan, tänkte sammanfatta vad som händer under hösten och våren.

Vi har i samarbete med Bygd i samverkan och Järnaviks skärgårdsförening startat ett projekt med försköningsmedel ifrån Ronneby kommun som förhoppningsvis kommer fortsätta under våren, flera grillplatser har gjorts i ordning, ett större röjningsarbete även för Svalemålaleden, området Pilken på Garnanäs, näset,Järanviks camping och Kamrastigen.

Vi har i höst varit på en inspirationsresa till Toscana med Blekinge arkipelag där vi fick bekräftat att samarbete är A och O för ett hållbart företagande på landsbygden.

Vi har gjort en stor satsning av Bergvärme istället för pellets för ett mera hållbart värmesystem, jag Ninni har också slutat pendla till Karlskrona utan driver med Accessrehab en klinik i Järnavik som kiropraktor för att ha flera ben att stå på under framförallt lågsäsongerna,

Igår sa jag Ja till att vi ska tillsammans med BTH och 19 studenter med olika nationaliteter ta fram en strategiplan och vision för hur vi ska jobba mot ett hållbart företagande, vilket känns fantastiskt spännande.

Vi har ju fått ett stadigvarande serveringstillstånd som vi också utnyttjar i höst och vår med flera olika provningar både whiskey, vin och ostprovning i januari , 1 feb ny whiskyprovning, cava och champagneprovning kommer i feb-mars.

Runt julen har vi satsat på äkta hemlagat julbord med vegetariska inslag och utkant från 4 st förra året till 9 st men har redan 12 datum satta med extrainsatta julbord. Vi vill jobba med så många lokalproducerade produkter som möjligt, så självklart har vi lyckats få bra avtal med Wiktor Ohlssons chark så vi kan servera Bräknegrisen på julbordet även samarbete med öltillverkaren ifrån Karlshamn så 2 olika sorters öl och Blekinge akvavit kommer serveras på årets julbord.
I år sammanfaller det två julmarknader samtidigt i Bräkne-Hoby den 8 dec, så självklart samverkar vi med Hoby kulle herrgård så vi gör en gemensam affisch för att attrahera fler att besöka oss båda.

Till nästa sommar letar vi efter en bra kock om vi ska kunna utöka öppettiderna i Hamnkrogen så välkommen med en CV till info@pensionatjarnavik.se

Vi har haft fulltecknade yoga event med olika inriktningar vilket känns fantastiskt och kommer ha Ryttaryoga, sup och mentalträning i april/maj, skrivarhelg med slutet av maj med vuxenskolan, två fulltecknade dagar med Barnatro och 3 yogamornar med efterföljande frukostar nu i höst.

Vi hälsar gamla som nya kunder välkomna till Järnavik året runt