Blekingeleden är en av Sveriges vackraste låglandsleder som sträcker sig från Sölvesborg i väster till Bröms i öster. Under två dagar (två nätter) får du möjlighet att följa med oss ut i naturen och uppleva Blekinges unika natur på gränsen mellan skog och hav. Vi börjar i Brunnsparken i centrala Ronneby redan på fredagskvällen med en god måltid tillsammans och fortsätter på lördagsmorgonen – efter en rejäl frukost – genom Brunnsparken i riktning mot Järnavik. I långsamt tempo rör vi oss västerut mot Torneryd och vidare mot Bergamåla och Vierydsån. Vi stannar för en kaffe längs vägen och njuter av sensommarens fantastiska blomsterhav under ädellövsskogens imponerande trädkronor. Den som vill kan småprata, men skogen är tillräckligt full med ljud och dofter att det räcker att bara njuta. Hikefullness, myntat av vandraren Angeliqa Mejstedt är ett sätt att vara närvarande utan att stressa. En slags mindfulness i sakta mak längs naturens innehållsrika stigar. Trots att vi vandrar tillsammans finns det tid att bara njuta.

Vi äter lunch tillsammans kring Blankasjön – uppdukad buffé med ett glas vin därtill (för den som vill) – eller bara friskt vatten. Den som orkar och törs, kan ta ett dopp i sjön.Efter 20 km vandring kommer vi fram till Järnavik där skogen övergår i öppet hav. På Pensionat Järnavik bor vi alldeles bredvid hamnen i den vackra pensionatsbyggnaden mitt inne i naturreservatet Järnavik. Vi äter middag tillsammans i trädgården – eller inomhus beroende på väder – och somnar gott i sköna sängar medan kängorna torkar bredvid.

Efter frukost på bryggan fortsätter vi västerut genom vackra ädellövskogar, förbi öppna beteshagar, slätter och bondgårdar. Längs Törnerydsvägen njuter vi av vackra omgivningar – det var många smålänningar som tog den här vägen söderut – inför resan över Atlanten. Lunch på Riksdagsmannagården. Efter en stunds vila fortsätter vi västerut, mot Öllesjöarna där Persgärdes innehållsrika naturreservat lockar på vår uppmärksamhet. Efter en exkursion i reservatet dricker vi kaffe/te tillsammans innan bussen tar oss tillbaka till Ronneby.

Vad ingår: Helpension, guide och returresa till Ronneby. Du tar dig enkelt till Ronneby med hjälp av Öresundståg. Du som åker bil kan parkera nära Pensionat Viola (där vi bor första natten). Avstånd: 20 km första dagen, 15 km andra dagen. Vad behöver du? Sköna kängor, bekväma kläder, regnkläder och ryggsäck. Vattenflaska och gärna stavar. Pris: 3.950 kronor i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg.

Anmälan är bindande. Du betalar 1000 kronor i anmälningsavgift i samband med anmälan. Resten erläggs senast den 30 juli 2019.

Anmälan till: ninni@pensionatjarnavik.se

Vi önskar er hjärtligt välkomna Lasse, Ninni och Niklas