Att Göra

När du bor hos oss finns det flera olika sevärdheter i närområdet och möjligheter till olika aktiviteter. Här nedan har vi listat upp det vi kan rekommendera.

Aktiviteter

Boka en cykel

Pensionat Järnavik har ingått ett samarbetsavtal med Utveckling & Äventyr, som kan erbjuda elcyklar och mountainbikes för att upptäcka Blekinges vackra natur på cykel. Cyklarna finns hos oss. Det går även boka 3-dagars cykelpaket via paddelskompaniets hemsida här.

Paddelkompaniet

Kajak/Kanotuthyrning – Information finns i boden som ligger i samband med pensionatet

Den lummiga skärgården i Blekinge är Sveriges sydligaste och har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling. Ni som bokar en övernattning hos oss under erbjuds 20 % rabatt vid hyra av kajak. Ange ert bokningsnummer från Pensionat Järnavik för att erhålla rabatten vid bokning hos Paddelkompaniet.

Tjärö

En fantastisk ö med restaurang, cafe och butik. Båt avgår från hamnen nära pensionatet.

Järnaviks Camping

Fin badstrand och möjlighet till minigolf.

Ca 1 km gångavstånd från pensionatet.

Eriksberg Vilt & Natur

En vilt- och naturpark som också är nordens största safaripark. Restaurangen kan verkligen rekommenderas med mat av högsta klass. Ca 15 km från pensionatet. Svartmåla – Fiske i världsklass i mitten av Blekinges Skärgård. Ca 6,5 km från pensionatet.

Väbylunds islandshästar

Möjlighet att rida islandshästar. Ca 4,5 km från pensionatet.

Kreativum

Ett upplevelsecentrum i Karlshamn. Ca 2 mil från pensionatet.

Ronneby Brunnspark

En underbar parkanläggning och ett äventyrsbad. Man kan även gå på loppmarknad på söndagar. Ca 2 mil från pensionatet

Bräkne-Hoby

Närmsta by med butiker och möjlighet till tåg mot Ronneby/ Karlshamn/Karlskrona.

Minta

En 1000 m2 inredningsbutik där vi erbjuder ett unikt sortiment av noga utvalda inredningsprodukter och accessoarer. Med fingertoppskänsla presenterar vi ett handplockat sortiment från såväl kända varumärken som nya stjärnskott, blandat med spännande vintage.

Cykla i Bräknebygden

Varje år arrangeras Bräknetrampen i Hoby som erbjuder fem olika rundor där du tranporterar dig ifrån kustbygden, mellanbygden och skogsbygden i en otroligt naturskön miljö. Det finns även sträckor för racer och mountainbike.

Garnanäs fishingcamp

Vår specialitet är sportfiske och för den fiskeintresserade är Garnanäs ett paradis året runt. Här finns möjligheten att fiska ett flertal arter, bland annat gädda. Gäddfisket är enligt många sportfiskare bland det bästa i Sverige.

Bubbleball / Bumperball

Den absolut roligaste formen av fotboll som man kan spela. Inga frisparkar och nästan inga regler alls. Boka turnering med företaget, svensexan, möhippan eller idrottslaget nu!

Båtar/ Fiske

Upplev fiske i världsklass och hyr en egen båt med 4-taktsmotor. Järnaviks och Blekinges skärgård är berömt för sitt gäddfiske. Här finns mycket och grov gädda, ofta omkring 10 kilo – men även bra fiske efter andra arter som abborre, lax och havsöring.

Ca 10 min från Pensionat Järnavik.

Mat och Livsmedel
Det finns många bra alternativ för att äta och närmsta livs är en ICA butik inne i Bräkne-Hoby. Det finns även en mindre butik på Tjärö, och en kioskbutik på Järnaviks Camping. ICA butiken är även ombud för Apotek, Systembolag och Post. Vårdcentral och tandvård finns inne i Bräkne-Hoby.

Tjärö Restaurang

Fisk och skaldjur hör kusten till. Med utsikt över Blekinge skärgård tar vi vara på det som havet har att ge. I stort fokuserar vi på rena och enkla smaker – som verkligen smakar något. Oavsett om du besöker oss för frukost, lunch eller en trerätters med extra allt, möts du av en smakupplevelse att minnas.

Järnaviks Camping Restaurang

Vi har butik/kiosk och restaurang med fullständiga rättigheter. Restaurangen öppnar den 21 April, öppet enbart Fr-Sö fram till högsäsong.

Café Mandeltårtan

En pärla i Brunnsparken!

Välkomna till oss på Café Mandeltårtan – ett café med hembakade läckerheter i coolt nyrenoverade lokaler, mycket sevärt.